ДБР повідомило про підозру заступнику голови ДІАМ

Співробітники Держбюро розслідувань повідомили про підозру заступникові голови Держінспекції архітектури та містобудування за зловживання службовим становищем.

Про це у середу, 31 серпня, повідомили у пресслужбі ДБР.

Як з'ясувало слідство, зловживання чиновника призвели до того, що держава втратила 205 млн гривень. Встановлено, що у 2021 році підозрюваний, коли обіймав посаду голови Держрезерву, санкціонував продаж на профільному аукціоні 18 тис. тонн дизельного палива за значно заниженою вартістю, що, власне, і спричинило збитки.

"Чиновник проігнорував рекомендації Міністерства економіки щодо забезпечення проведення належної оцінки ринкової вартості дизпалива. За результатами аукціону дизпаливо було продано приватній фірмі вдвічі дешевше за його ринкову вартість", - йдеться у повідомленні ДБР.

Досудове розслідування триває, порушено кримінальну справу за ст. 364 КК. Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Кабінет міністрів 29 листопада призначив на посаду заступника голови Держінспекції архітектури та містобудування Микиту Барабаша. Перед цим він працював у Державному агентстві резерву. Спочатку він був заступником керівника Держрезерву, потім був призначений тимчасовим виконувачем обов'язків голови цієї структури.

Згідно з декларацією про доходи, у Держрезерві Барабаш заробляв понад 70 тисяч гривень на місяць. При цьому посадовий оклад у ДІАМ не перевищує 30 тисяч. Тоді у нас виникло питання, чому він пішов у цю сферу з меншим у рази доходом, у якій до того ж немає досвіду. Але тепер стає це очевидним.

Однак тоді стає незрозумілим, як такий кадр зміг просочитися у ДІАМ, оскільки до відбору службовців до Держінспекції залучили навіть НАБУ. Глава Мінрегіону Олексій Чернишов заявляв, що саме бюро допоможе подолати "схеми" та систему "домовленостей" у будівельній галузі, яка ще нещодавно вважалася однією з найкорумпованіших в Україні.

Відомо, що раніше хабар пропонували Семену Кривоносу, проте той від нього мужньо відмовився. Глава ДІАМ мав посприяти у прийнятті в експлуатації житлової висотки у Києві. Як і належить порядному чиновнику, Кривоніс повідомив про порушення у відповідні правоохоронні органи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

143

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом