Апеляційний суд визнав незаконним будівництво "Будинку Білозір"

Апеляційний суд пішов назустріч Київській міській держадміністрації, і визнав незаконним будівництво ЖК Зелений замок на вулиці Мирній 2/1 (Шевченківський район), відомого в народі як "Будинок Білозір".

Таким чином було скасовано рішення, яке виніс Окружний адмінсуд Києва в червні цього року.

"Окружний адміністративний суд міста Києва прийшов до неправильного висновку про обгрунтованість позовних вимог з огляду на порушення порядку виявлення недостовірності даних у повідомленні та декларації, а потім безпідставно залишив без уваги доводи органу архітектурно-будівельного контролю про їх недостовірність", – йдеться в рішенні суду.

Судді дійшли до висновку, що земельна ділянка не відповідає цільовому призначенню. Таким чином даний будинок цілком можна вважати самобудом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в травні київський суд заарештував будівництво багатоповерхового будинку на земельній ділянці, яку було виділено співачці, екснардепу Оксані Білозір. Радник глави КМДА Максим Бахматов заявляв, що народна артистка України незаконно забудовує історичну частину Києва. За словами Бахматова, "це житловий будинок без документів, без підключень та парковок, повне беззаконня, і в ньому вже намагаються реєструвати власність на квартири, продавати квартири".

Незважаючи на рішення суду, забудовник продовжив проводити будівельні роботи, сховавшись за будівельним парканом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом