Будівництво скандального "будинку Білозір" припинено: суд поставив крапку

Київський апеляційний суд залишив у силі арешт "будинку Білозір", причому це рішення суду вже остаточне і оскарженню не підлягає.

Відповідне рішення суд ухвалив у четвер, 30 липня, повідомила депутат Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

"Епопея з арештом "будинку Білозір "на Мирній, 2/1 тривала вже кілька судових засідань. Останній раз, у кінці травня цього року, забудовник заявив, що будівництво цілком законне, а все, що надбудовано вище четвертого поверху, є восьмиповерховими антресолями. На щастя, Шевченківський суд не взяв до уваги абсурдні спроби видати дванадцять поверхів за чотири і наклав арешт на будівництво", - повідомила депутат.

За її словами, ця постанова слідчого судді Шевченківського суду і була переглянута в апеляційному порядку. Як і минулого разу, представник забудовника заявив, що будівництво є законним, поверхів у будинку всього чотири, а прокуратура заважає законно добудувати будинок.

"Те, що арешт "будинку Білозір" залишили у силі - це дуже добре, адже забудовник тепер юридично позбавлений права продовжувати будівництво на Мирній, 2/1", - додала Балицька.

Відзначимо, що в травні київський суд заарештував будівництво багатоповерхового будинку на земельній ділянці, яку було виділено співачці, екснардепу Оксані Білозір. Гучний скандал, фігурантом якого стала Оксана Білозір, пов'язаний з незаконним будівництвом багатоповерхового житлового будинку у Києві на вул. Мирній, 2/1 - на ділянці, що належить їй.

Максимально допустима висотність будівель на цій ділянці - чотири поверхи, але в "будинку Білозір" вже побудували 12 поверхів.

Радник глави КМДА Максим Бахматов заявляв, що народна артистка України незаконно забудовує історичну частину Києва. За словами Бахматова, "це житловий будинок без документів, без підключень і парковок, повне беззаконня, і в ньому вже намагаються реєструвати власність на квартири, продавати квартири".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Окружний адміністративний суд Києва 18 червня прийняв рішення, згідно з яким дозволяється будівництво висотки на ділянці по вул. Мирної, 2/1. Так, суд визнав протиправним і скасував наказ Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва від 31 березня, яким було скасовано право на початок будівельних робіт та реєстрації декларації про готовність до експлуатації житлового будинку. Але у підсумку, як бачимо, забудовнику таки доведеться згортати роботи.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

169

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом