Знесення гуртожитку у Феофанії: поліція відкрила справу

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знесення уртожитку на вулиці Метрологічній, 1 у Голосіївському районі Києва, коли забудовник почав руйнувати будинок, попри те, що мешканці не встигли забрати свої речі звідти.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

"Столичні поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом самоправства на вулиці Метрологічний. Правоохоронці проводять комплекс слідчих дій, щоб встановити всі деталі інциденту", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці попередньо встановили, що між громадянами та будівельниками виник конфлікт через проведення демонтажних робіт. Слідчі зібрали всі необхідні матеріали та документи для перевірки законності проведення будівельних робіт на території гуртожитку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівлю гуртожитку на Метрологічному, в якій проживало кілька сімей, почали зносити у вівторок, 11 січня. Як зазначається, забудовник заручився підтримкою молодих людей, котрі буквально витягли мешканців на вулицю. Речі та документи людей при цьому залишилися у будівлі. Право власності на три земельні ділянки було зареєстровано Нацакадемією наук у 2019 році, яка віддала їх під забудову компанії Інтербуд-ТМ (входить до групи KSM-GROUP).

У НАН, коментуючи ситуацію, повідомили, що йдеться про "групу осіб, які незаконно захопили та залишалися в будівлі гуртожитку". Вони не є співробітниками Національної академії, причому ці мешканці нібито наполягали на отриманні квартир у новобудовах.

Варто також зазначити, що у Феофанії забудовник знищив унікальний горіховий гай та частину дикого лісу на ділянці 8 гектарів для будівництва житлового комплексу, чим спричинив великий скандал у суспільстві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом