ЖК Illinsky House: скандали та порушення – невід'ємна риса будівництва

ЖК Illinsky House – столичний комплекс бізнес-класу, будівництво якого супроводжується різного рівня скандалами, порушенням норм та законодавства. Зводиться житловий комплекс на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 21 у Подільському районі Києва.

Про це йдеться в експертному звіті від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як відомо, територія, на якій планується будівництво ЖК, входить до державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" і має статус землі історико-культурного призначення. Крім того, це зона підтоплення та санітарно-захисна зона, в якій забороняється будівництво будь-яких об'єктів, пов'язаних з постійним перебуванням людей. Згідно з Генпланом, функціональне призначення ділянки визначено як території громадських будівель та споруд.

У 2019 після позапланової перевірки з боку ДАБІ було винесено рішення про призупинення дії містобудівних умов та обмежень. Але забудовник Cityconsult Development через Окружний адміністративний суд зміг призупинити дію розпорядження. Проте суди ще не завершилися, і яке буде фінальне рішення – поки важко сказати.

Ще важливим фактором для зупинки будівництва може служити те, що було отримано дозвіл Міністерства культури на підставі сфальсифікованих документів. Через це можуть виникнути проблеми і під час введення житлового комплексу в експлуатацію. Зважаючи на таку ситуацію, існують очевидні ризики інвестування в дану нерухомість.

Також важливо знати, що комплекс будується біля великої транспортної розв'язки, що загрожує постійними шумами і забрудненим повітрям.

Більш детально зі звітом щодо ЖК Illinsky House можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом