Затверджено порядок ведення е-системи у сфері будівництва

Кабмін затвердив порядок ведення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Про це повідомляється у постанові уряду.

Мінрегіон має забезпечити до 31 серпня інтеграцію відомостей проєкту "Відкрите просторове планування" та геопорталу адміністративно-територіального устрою України, можливість використання в е-системі геопросторових даних, детальних планів територій, топографічних карт. До кінця літа необхідно затвердити єдину систему класифікації та кодування об'єктів для формування баз даних.

Мінрегіону спільно з Мін'юстом доручено забезпечити взаємодію між Держреєстром прав на нерухоме майно та е-системою в сфері будівництва. До цього питання підключили Мінкульт, який має до 31 серпня актуалізувати інформацію щодо об'єктів культурної спадщини. Актуалізацією інформації про об'єкти підвищеної небезпеки займеться Держслужба з питань праці.

Крім того, рекомендовано органам місцевого самоврядування забезпечити внесення до Єдиної електронної держсистему містобудів, будівельних паспортів, які були видані до створення е-системи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Єдину державну електронну системи в сфері будівництва планували спочатку запустити ще торік, але через виявлені помилки вирішили введення її відкласти на більш пізній термін.

Крім того, забудовник скандального ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги в Києві використовував недосконалість в е-системі у сфері будівництва для отримання дозволів. Також вразливості в ній використовують і різні шахраї.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом