ЖК 50Avenue примудрився "отримати" дозвіл у розпіареної е-системи

Дані про дозвіл на будівництво ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а в Києві з'явилися в Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва.

Про це повідомив експерт з містобудування Георгій Могильний у себе в Facebook, передають "Наші Гроші".

Абсурдність цієї ситуації в тому, що Держархбудінспекція не погоджувала це будівництво, проте в системі з'явилася інформація про внесення змін до неіснуючого дозволу.

"У розпіарену систему, створення якої Кабмін провалив із тріском, внесли дані про неіснуючий дозвіл СС3 на самовільне будівництво на проспекті Перемоги, 50а", - повідомив Могильний.

Він уточнив, що дані на дозвіл було внесено офіційно 10 лютого, а за два місяці до цього забудовник через "Дію" подав повідомлення про внесення змін в цей неіснуючий дозвіл.

"Ось так просто: подаєте повідомлення про внесення змін в неіснуючий дозвіл і вам "видають" дозвіл на будівництво СС3, реєструючи в Єдиній системі інформацію про вигаданий вами папірець", - додав Могильний.

Після скандалу в системі таки виправили картку і тепер там стоїть позначка "Відмовлено у внесенні в систему", проте вдалося зробити скріншоти даних, до внесення змін стосовно будівництва на проспекті Перемоги 50а.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник ЖК 50Avenue хотів отримати дозвіл від ДАБІ перед самим новим роком, але інспекція відмовила. Йдеться про будівництво на території, яка відноситься до зелених насаджень загального користування. Тут хочуть побудувати торгово-офісний комплекс з рестораном швидкого харчування, благоустроєм і озелененням скверу.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

228

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом