Захисники садиби Барбана прийшли з мітингом під мерію Києва

Захисники садиби Барбана на Обсерваторній, 6 прийшли в четвер, 23 вересня, під стіни Київської міської держадміністрація, вимагаючи зберегти те, що залишилося від зруйнованого будинку.

Про це повідомили на сторінці у Facebook громадської організації "Чесно. Київ".

Активісти також вимагали від столичної влади виконати процедуру надання садибі на Обсерваторній статусу тільки виявленого об'єкту культурної спадщини, відновити зруйновану частину будівлі, ландшафт і зелені насадження, розірвати договір оренди і притягнути до відповідальності чиновників, які видали забудовнику дозволи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, садибу Барбана знесли 20 серпня рано вранці. За словами активістів, поліція бездіяла і не зупинила незаконний демонтаж. Забудовник заручився допомогою "тітушок", щоб завести будівельну техніку на ділянку. Раніше забудовник отримав містобудівні умови і обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки.

Секретар Київради Володимир Бондаренко заявив, що захистити садибу Барбана було неможливо, оскільки вона не мала охоронного статусу, незважаючи на свій солідний вік – побудували її у кінці XIX століття.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом