Zaha Hadid, MVRDV та інші студії згортають проєкти у Росії

Всесвітньо відомі архітектурні студії Zaha Hadid Architects, David Chipperfield Architects та MVRDV заявили, що згортають свої проєкти в Росії через війну в Україні.

Як повідомляє Dezeen, архітектори засуджують агресію Росії проти українського народу. Зокрема, дії президента Володимира Путіна засудили до David Chipperfield і зупиняють всю свою роботу в Росії. Серед поточних проєктів бюро – реконструкція будівлі Центрального телеграфу у Москві.

"Ми засуджуємо дії Путіна та російського уряду та солідарні з Україною та її народом", - йдеться у повідомленні.

У бюро Zaha Hadid Architects зазначили, що згортають будівництво комплексу хмарочосів у Хорошево-Мнівниках та станцію метро "Кленовий бульвар". Архітектори заявили, що пропрацювали у Росії близько 40 років, але вони шоковані дією російських загарбників в Україні.

У нідерландській студії MVRDV заявили про солідарність щодо російських агресорів. Компанія повинна була реалізувати низку проєктів у Росії, у тому числі комплекс RED7 на Садовому кільці, але тепер цього не робитиме.

Національна спілка архітекторів України закликала Міжнародну спілку архітекторів виключити з організації Спілку архітекторів Росії.

Королівський інститут британських архітекторів (RIBA) також прокоментував це, заявивши: "Наші думки з усіма, хто постраждав від російського вторгнення в Україну, що виявило жахливі наслідки конфлікту для суспільства".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Росія віроломно без оголошення війни завдала вранці, 24 лютого, масованого ракетного удару по більшості міст України. Пізніше російські війська почали обстрілювати житлові будинки, садки та навчальні заклади, що призвело до численних жертв серед мирного населення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом