Забудовнику таки доведеться знести клубний будинок на Волошина у Києві

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав забудовника знести новобудову на вулиці Августина Волошина у Солом'янському районі Києва.

Про це повідомляє столична міська прокуратура на своїй сторінці в Facebook.

Таким чином, суд підтримав рішення попередньої інстанції і позицію прокурорів у справі про незаконне будівництво.

Як відомо, клубний Будинок на Волошина звели на ділянці, на якій дозволена лише садибна забудова. Тут існують чіткі обмеження щодо поверховості: можна будувати будівлі, висота яких не перевищує чотири поверхи. Однак, забудовник Інбуд Девелопмент звів будинок значно вище – у сім поверхів.

З огляду на явне порушення норм, прокуратура подала позов до адміністративного суду Києва, з вимогою знести незаконну споруду. Суд повністю задовольнив позов. Забудовник спробував оскаржити це рішення в апеляційному суді, але й тут програв.

Тепер йому доведеться за свій рахунок знести висотку.

"Рішення Окружного адміністративного суду Києва про знесення самовільно збудованого будинку вступило в законну силу, вживаються заходи щодо його реального виконання", - повідомили в правоохоронних органах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, клубний Будинок на Волошина розташований біля станції "Караваєві Дачі", забудовник продавав квартири в середньому по 23 тисячі гривень за "квадрат".

Ще в 2017 році після опору місцевої громади, розголосу і скарг місцевих жителів, Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА скасував дозволи на початок будівельних робіт у зв'язку з очевидними ознаками нецільового використання земельної ділянки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом