Які ЖК ввели в експлуатацію минулого тижня: огляд роботи ДАБІ

Минулого тижня Державна архітектурно-будівельна інспекція видала дозволи на будівництво житлових комплексів двом забудовникам, а ось з відмовами вирішила не поспішати – в Реєстрі будівельної діяльності не зареєстровано жодної. Однак процес видачі сертифікатів про готовність об'єктів та відмов у їх наданні просувався більш активно.

Кому ДАБІ з 1 по 5 березня видала дозвіл на ЖК (СС3), а також які комплекси ввела в експлуатацію, а які вирішила не вводити та з яких причин – читайте в матеріалі НЕРУХОМІ.

Дозвіл отримали

1. ЖК SunCity від ОК Сансіті на вул. Генерала Бочарова 35, 53, 45-А в ж/м Котовського, мкр. ІІІ-3-9 в Одесі (4 черга будівництва).

Згідно даних Реєстру будівельної діяльності, до 4 черги відноситься 5-поверховий житловий будинок на 26 квартир.

2. ЖК Parkland від ZIM Group. Отримано два дозволи на будівництво житлових будинків на вул. Янтарній, 40, 42, 44, 46 та вул. Березовій, 37, 39, 41, 43 у Солом’янському районі Києва.

Слід зазначити, що ЖК зводиться на присадибних ділянках, а дозвіл надано на будівництво будинків у 4 поверху.

Підкреслимо, що відповідно до ДБН, будівництво багатоквартирних будинків в кварталах садибної забудови не допускається, як і будівництво будинків вище 3 поверхів без урахування мансарди.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК SunCity від ОК Сансіті на вул. Генерала Бочарова 35, 53, 45-А в ж/м Котовського, мкр. ІІІ-3-9 у Одесі ( І черга, 2 пусковий комплекс).

В експлуатацію прийнято підземний паркінг.

2. ЖК Cадочок на вул. Молодіжній, 7 в селі Новосілки Києво-Святошинського району Київської області.

В експлуатацію прийнято одразу чотири житлових будинки (№ 1-4).

Затримка у введені становить 1 рік.

3. Житлове містечко ARTVILLE від Zezman за адресою: масив 10, земельні ділянки 198/1, 198/2, 199/1, 199/2 на території Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області (ІІІ черга та ІV черга будівництва).

На комплекс отримано одразу два сертифікати про готовність.

4. ЖК Щасливий від Артпроектбуд на Запорізькому шосе, 30 Ж в Дніпрі (1 пусковий комплекс – житловий будинок № 1).

5. ЖК Маршал-Сіті від ОК Україна в селі Лиманка, ж/м "Дружний", масив № 10, дільниця № 10 на території Малиновського селищної ради Овідіопольського району Одеської області (IV черга будівництва).

Відмова у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Олімпийский від Стікон на просп. Шевченка, 31 в Одесі.

Документи стосовно прийняття комплексу в експлуатацію були повернуті забудовнику на доопрацювання.

Зазначимо, що ЖК будується шляхом реконструкції об'єкта незавершеного будівництва під спортивно-оздоровчі приміщення та апартаменти на земельній ділянці "для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту".

2. ЖК Orange City від GEOS вздовж Лисогірського узвозу, навпроти групи будівель №26-А у Голосіївському районі Києва (І черга, будинок №1).

Підстави для відмови: не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація; на об'єкті не виконані всі роботи, передбачені проєктною документацією; не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

3. ЖК Акварелі-2 від ADH на вул. Ватутіна у Вишневому Києво-Святошинського району Київської області (6 черга, 4 пусковий комплекс).

Підстави для відмови: замовником надано кориговану проєктну документацію, відомості щодо зареєстрованого повідомлення про зміну даних у дозволі на будівельні роботи відсутні.

4. ЖК Містечко Липки від Ярковиця на вул. Гетьмана Мазепи, 164 в Івано-Франківську (XXII черга).

Підстави для відмови: не надано затверджену належним чином проєктна документація; не представлена виконавча документація (загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду, журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів і устаткування та спеціальні журнали); не виконано всі роботи (з оздоблення стін та підлоги у приміщеннях загального користування, зі встановлення електроосвітлення, електрообладнання, не встановлено сантехнічні прилади у всіх відповідних приміщеннях, не закінчені роботи з опорядження сходових кліток, не встановлені перила на сходових маршах, не виконано роботи з благоустрою території, не виконані роботи зі створення умов для пожежної безпеки, немає пожежних щитів та вузлів для підключення пожежних гідрантів).

5. ЖК Львівський квартал від Ріел на вул. Глибочицька, 13 у Шевченківському районі Киева.

Підстави для відмови: не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація; на об'єкті не виконані всі роботи, передбачені проєктною документацією; не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

6. ЖК Рідне місто від Спецжитлофонд на вул. Качалова, 40 у Солом'янському районі Києва.

Підстави для відмови: не надано проєктно-технологічна та виконавча документація; не виконано всі передбачені проєктною документацією роботи.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, стежте в нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук