Влада оголосила набір до Держінспекції містобудування та архітектури

Українська влада оголосила конкурс на перші посади у Державну інспекцію архітектури та містобудування (ДІАМ).

Про це в п'ятницю, 25 червня, повідомила заступниця голови Мінрегіону Наталія Козловська, повідомили пресслужбі відомства.

"Оголошення конкурсу на посади в ДІАМ – це важливий крок у реформуванні всієї системи архітектурно-будівельного контролю. Новостворений орган має працювати на принципах прозорості та професіоналізму, а для цього потрібні чесні і професійні кадри", – заявила чиновниця.

Держінспекція містобудування та архітектури матиме в усіх областях територіальні управління, а її штат буде складатися з 600 співробітників. ДІАМ зможе почати виконувати свої функції, як тільки буде сформовано 30% штату – тобто 200 осіб.

Глава ДІАМ Семен Кривонос закликав громадськість стежити за конкурсами і подякував Мінрегіон за виконану роботу зі створення держінспекції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 19 травня під час засідання Кабінету міністрів України главою ДІАМ офіційно призначено Семено Кривоносо. У Мінрегіоні зазначили, що ДІАМ – це єдиний центральний орган виконавчої влади, який реалізовуватиме політику в сфері держархбудконтролю.

Також Держінспекція містобудування рішенням Кабінету міністрів буде здійснювати ринковий нагляд за будівельною продукцією.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом