Відновити будинок на Жилянській не вдасться – мерія Києва


Постраждалий у центрі Києва під час обстрілів житловий будинок на Жилянській, відновленню, на жаль, не підлягає.

Про це розповів заступник столичного мера В'ячеслав Непоп під час наради у Шевченківській райдержадміністрації, передає "Київ.Media".

За його словами, за результатами проведеної експертизи підприємства "Київекспертиза" стало зрозуміло, що відновити пошкоджену будівлю вже не вийде. Ще низка експертиз має провести кілька державних інститутів.

Водночас Непоп зазначив, що побудувати новий будинок на місці зруйнованого, також неможливо: за сьогоднішніми нормативами там має бути певна відстань між будинками.

Мешканцям зруйнованого будинку влада Києва запропонувала два варіанти розв'язання їхнього питання: перший – надання квартир у новобудовах на вулиці Польській у Дарницькому районі з оздобленням, другий варіант – оцінка житла до російської атаки, а потім виплата компенсацій. Вартість квартир визначать спеціалісти з оцінки нерухомості за ринковою вартістю квартири. Крім того, до зруйнованого будинку будуть направлені спеціальні бригади Київської служби порятунку, які витягнуть і віддадуть киянам особисті речі, які вціліли.

Сьогодні усі мешканці будинку на Жилянській живуть у родичів або знайшли тимчасовий притулок. За допомогою звернулися дві родини.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у понеділок, 17 жовтня, рано вранці російські окупанти завдали чергового удару по центру Києва, внаслідок чого було зруйновано 120-річний житловий будинок на Жилянській. З-під завалів було врятовано 19 людей, загинуло 4 людей.

У Мінкульті повідомили, що будівля, попри свій вік, не була занесена до держреєстру пам'яток архітектури, проте представляла історичну цінність, яка формує історичну атмосферу міста. Вона була побудована близько 120 років тому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом