Весь ремонт тримається на монтажній піні: Маріїнський палац руйнується після недавньої реставрації

У Києві почав руйнуватися паркан Маріїнського палацу, який був відкритий в минулому місяці після довгої реставрації.

Фотографії відпалого декору розмістили в мережі очевидці.

Реставраційні роботи почалися ще в 2007 році і мали закінчитися в 2010. Однак через недостатнє фінансування їх часто призупиняли. Це призвело до того, що відреставровані частини руйнувалися і доводилося все робити заново. У підсумку кошторис (за даними на 2015-й рік) зріс до 1,3 млрд гривень з 423 млн (згідно кошторису на 2007 рік). У свою чергу, в Офісі президента, посилаючись на дані Держуправління справами, заявили, що на ремонт з 2007 року витратили 992 млн гривень.

Перший офіційний прийом в Маріїнському палаці пройшов у 2018 році. Однак роботи з реставрації ще не були закінчені й тривали.

З 4 вересня Маріїнський палац відреставрований і знову приймає всіх бажаючих. Але пройшло трохи більше місяця, як від забору відвалився декор. Більш того, як видно з фотографій, він тримався на монтажній піні.

Маріїнський палац є пам'яткою архітектури XVIII століття. Його звели за кресленнями італійського архітектора Растреллі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві пам'ятники архітектури нерідко страждають від недобросовісних забудовників. З початку 2020 року інспектори Департаменту охорони культурної спадщини Києва здійснили 113 перевірок, в результаті виписали штрафів майже на мільйон гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом