Охорона пам'яток архітектури у Києві: перевірки виявили порушення майже на мільйон гривень

З початку 2020 року інспектори Департаменту охорони культурної спадщини Києва здійснили 113 перевірок, в результаті виписали штрафів майже на мільйон гривень.

Про це розповів директор Департаменту Олександр Никоряк, повідомили в пресслужбі відомства.

"З початку року інспектори Департаменту здійснили 113 обстежень об'єктів культурної спадщини. За результатами перевірок було направлено 50 приписів, складено 14 актів про вчинення правопорушення та складено постанову про накладення фінансових санкцій на загальну суму майже 0,7 млн грн. Серед них щодо пам'яток на Контрактовій площі, 4 (Гостиний двір) на вул. Антоновича, 16; на вул. Хрещатик, 44 та вул. Богдана Хмельницького, 26", – повідомив Никоряк.

Він зазначив, що робота інспекторів здійснюється, в тому числі, і під час протиепідемічних обмежень з дотриманням карантинних заходів.

Також були направлені листи до Мінкультури та поліції за фактом проведення робіт без дозволу та без науково-проєктних документацій за адресами: Поштова площа 3-Б; лист до поліції за фактом проведення робіт без дозволу та без науково-проєктної документації за адресою: вул. Басейна, 9; лист до ДАБІ за фактом проведення робіт без дозволу та без науково-проектної документації за адресою: вул. Івана Франка, 17 та лист до Мінкультури за фактом проведення робіт без дозволу та без науково-проєктної документації за адресою: вул. Грушевського, 6.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва надала колектору річки Глибочиця в Києві статус пам'ятника архітектури і містобудування та буде охоронятися тепер законом.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом