В Україні заарештували активи будівельної компанії, яку пов'язують із РФ

В Україні заарештували активи компанії, яка займалася виробництвом бетоноконструкцій для українського та закордонних ринків.

Про це у середу, 8 червня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Було встановлено, що фірма будувала житло для російських силовиків, кінцевими бенефіціарами є особи, які причетні до фінансування бойовиків із "Л/ДНР", що входять до оточення російського президента путіна. Було встановлено, що ці особи також фінансували передвиборчу кампанію "єдиної росії".

Щоб уникнути санкцій, керівництво компанії вирішило провести ребрендинг торгової марки. Проте СБУ розкрили плани та активи підприємства заарештували.

Як уточнили в пресслужбі за рішенням суду заарештовано активи більш ніж на 2 млрд гривень: корпоративні права на 437 млн гривень, об'єкти нерухомого та рухомого майна на 1,5 млрд гривень та рахунки в банках на 104 млн гривень.

За виявленими фактами було порушено кримінальну справу, арештоване майно передано до управління Нацагентства України з виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Служба безпеки назву фірми не називає, втім, за даними ЗМІ, йдеться про компанію "Аерок". За даними порталу YouControl, вона була заснована понад 15 років тому, статутний капітал понад 437 млн гривень. Місце реєстрації – Обухів. Серед бенефіціарів є група "ЛСР".

Компанія виготовляє газобетонні стінові блоки, теплоізоляційні панелі, U-блоки, армовані вироби із газобетону. Фірма має на території України два заводи з виробництва автоклавного газобетону, один – в Обухові, а другий – у Березані.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Держбюро розслідувань провело серію обшуків в офісах української "дочки" компанії, яка входить до девелоперського бізнесу "ЛРС" з орбіти російського олігарха Андрія Молчанова. Молчанов – колишній член Ради Федерації федеральних зборів Росії, має тісні зв'язки з президентом путіним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Європейському Союзі розглядають можливість фінансування України за рахунок активів російських олігархів, які опинилися під санкціями, для подальшого відновлення нашої держави після війни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом