В Україні розробляють механізм утилізації будівельних відходів

Українська влада спільно з Конфедерацією будівельників України розробляє механізм утилізації будівельних відходів, а також повторного їх використання.

Про це написав у понеділок, 4 квітня, голова Мінрегіону Олексій Чернишов у Facebook.

За його словами, в Україні утворилося багато будівельних відходів унаслідок масових руйнувань житлових будинків та інфраструктурних об'єктів. Щоб не допустити екологічного лиха, проводиться робота з розбирання завалів та очищення населених пунктів від уламків будівель: шматків бетонних конструкцій, уламків цегли та ін. Зазначається, що такі відходи можна повторно використовувати під час будівельних робіт.

"Ті відходи, які непридатні для переробки (рециклювання) та використання як вторинної сировини, підлягають складуванню та подальшій безпечній, з точки зору впливу на навколишнє середовище, утилізації", - повідомив міністр.

Для розв'язання цих питань було зібрано робочу групу, до складу якої увійшли представники Мінрегіону, Конфедерації будівельників України та Мінсередовища.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у додатку "Дія" з'явилася можливість повідомляти про руйнування житлових будинків у результаті російської агресії, що дозволить у майбутньому отримати компенсації. російські війська знищили в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом