В Одесі впритул до автовокзалу побудують висотку

В Одесі збираються побудувати восьмиповерховий будинок впритул до автовокзалу. Будівництво почнеться за адресою Кутузакії, 55.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, будівництво буде вести компанія "Гуард Південь", всі дозвільні документи забудовник отримав 9 жовтня. Як стало відомо, генпідрядник даного будівництва – компанія "Промбудгарант" (Миколаїв). МУО "Гуард Південь" отримала в квітні минулого року. Згідно з документами на ділянках (одну компанія купила, іншу міськрада Одеси надала в оренду) буде побудований житловий будинок, висота якого не повинна перевищувати 35 метрів. Ділянку вже обнесли парканом, проте інформаційного щита на нього так і не встановили.

Відзначимо, що будівництво цього об'єкта не обійшлося без скандалу. Буквально у вересні місцеві жителі поскаржилися владі на підозрілі роботи, які, за їхніми словами, загрожували будівлям, що стояли поруч. Чиновники місцевого ДАБК змушені були навіть зупинити будівництво, поки не буде отримано експертного висновку. Однак, раз будівництво відновилося, можна прийти до висновку: експертиза показала, що будинкам по сусідству будівництво не загрожує. Втім, на офіційному сайті єдиного державного порталу така інформація відсутня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, жителів одеської Молдаванки обурила недавно розпочата будівництво. По вулиці Богдана Хмельницького, 28 будується двоповерховий будинок. За словами жителів сусідніх будинків, балки нової будівлі забивають в їх старий будинок, і вони побоюються, що їх житло може зруйнуватися. Тим часом, міський ДАБК не бачить нічого незаконного.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом