В Одесі через будівництво нового будинку покрився тріщинами, той що стоїть поруч: ДАБК не бачить нічого незаконного

Жителів одеської Молдаванки обурило нещодавно розпочате будівництво. На вулиці Богдана Хмельницького, 28 будується двоповерховий будинок. За словами жителів сусідніх будинків, балки нової будівлі забивають в їх старий будинок, і вони побоюються, що їх житло може зруйнуватися, передає УСІ Одеса.

Як повідомила місцева мешканка Тетяна, будівельники вже вибили лунки під балки в їх несучій бічній стіні. В результаті з'явилися тріщини у квартирах.

"Я розумію, що за документами там всього лише два поверхи, але будинок-то прикріплюється фасадом до бічної несучої стіни нашого будинку. Вони, виходить, не будують окрему будівлю, а прив'язують її до нашого будинку, чому? Чому немає належної відстані між будинками? В нашій бічній стіні робітники вже повидавлювали дірки для того, щоб вставити туди балки для кріплення їх стелі, тобто руйнують нашу стіну", – розповіла Тетяна.

Спочатку забудовник на контакт з місцевими не виходив, поки в поліцію не надійшли на нього дві заяви.

У свою чергу, за словами глави міського управління ДАБК Олександра Авдєєва, грандіозної забудови там не буде – за документами це реконструкція приміщення з добудовою другого поверху. Всі папери у приватника в порядку і видані профільними відомствами. Тут будуть офіси і магазин, також власник обіцяє і благоустрій території поруч.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі депутати міськради дозволили у середу, 16 вересня, будівництво багатоквартирного будинку на Приморській вулиці, в безпосередній близькості до якого перебувають житлові будинки №53, 55 і 57. Всі ці будинки – в аварійному стані.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

46

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом