В Одесі протестували проти знесення старовинного друкарні Фесенка

В Одесі жителі міста в неділю, 23 травня, протестували проти знесення старовинного друкарні Юхима Фесенко, розташованої на вулиці Рішельєвська, 47-49.

Як повідомляє "Суспільне", акція розпочалася близько 14:00. Одесити вимагають від забудовника припинити будь-які роботи на ділянці. Як повідомив один з членів громадської організації "Автомайдан" Станіслав Маденс, жителів Одеси обурило нещодавнє рішення суду, згідно з яким забудовнику скасували розпорядження про заборону робіт на місці історичних будівель.

При цьому, одеситів обурило також, що місцева влада ігнорує їх звернення, підштовхуючи таким чином до радикальних дій. Вже майже півроку люди намагаються впливати на забудовника і місцеву владу за допомогою законних методів, але скаржаться, що результатів це ні до чого не призвело.

За словами юристки Світлани Попової, у справі старовинної друкарні є кілька порушень, зараз готуються позови. Перш за все це стосується ділянки.

"Тут три різні споруди за трьома різним адресами, тому для того, щоб зробити відведення під цими будівлями, необхідно спочатку відвести ділянку під одним будинком, потім під другим і під третім. Міжбудинкові проходи і проїзди не передаються в оренду. Тільки потім складають рішення про тому, чи можна їх поєднати в одну ділянку. Щодо цього випадку, процедура не проходила", – повідомила Попова.

Вона також зазначила, що забудовнику віддали 2 тисячі "квадратів", порушивши при цьому закон зі зміни цільового призначення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Одеський окружний адміністративний суд дозволив забудовнику "Одеса-Сіті" проводити будівельні роботи на місці друкарні Фесенка. Виносячи таке рішення, суддя керувалася тим, що через заборону будівельна компанія зазнає матеріальних збитків.

У березні Міністерство культури заявляло, що проводити будівельні роботи на вулиці Рішельєвській, 47-49 строго заборонено. Тут хочуть звести шестиповерховий житловий будинок з паркінгом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом