Одеський суд дозволив будівництво на місці друкарні Фесенка

Одеський окружний адміністративний суд дозволив забудовнику "Одеса-Сіті" проводити будівельні роботи на місці друкарні Фесенка.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, забудовник подав позов до суду, вимагаючи зупинити розпорядження Мінкульту і зняти заборону на проведення будівельних робіт. Суддя Людмила Токмілова задовольнила заяву компанії "Одеса-Сіті", а рішення суду відразу вступило у силу.

Виносячи таке рішення, суддя керувалася тим, що через заборону будівельна компанія зазнає матеріальних збитків. Так, забудовнику довелося б платити неустойку підрядним організаціям, виплачувати будівельникам зарплату, незважаючи на зупинку будівництва, що теж може призвести до збитків. Але суддя чомусь не взяла до уваги той факт, що забудовник проводить будівництво у центральному історичному ареалі, не маючи дозволу Мінкульту, що в підсумку несе загрозу для пам'ятки архітектури місцевого значення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в березні Міністерство культури заявляло, що проводити будівельні роботи в Одесі на вулиці Рішельєвській, 47-49, де розташовується будівля старовинної друкарні, суворо заборонено. Тут хочуть звести шестиповерховий житловий будинок з паркінгом.

Будівля друкарні було побудовано в 1841 році. У ньому працював відомий видавець Юхим Фесенко. На думку культурознавців, об'єкт – це не просто архітектурний пам'ятник, він є величезним культурним спадком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом