Одеська міськрада дозволила будівництво поблизу аварійних будинків, у яких живуть люди

В Одесі депутати міськради дозволили у середу, 16 вересня, будівництво багатоквартирного будинку на Приморській вулиці, в безпосередній близькості до якого знаходяться житлові будинки №53, 55 і 57.

Як повідомляє Думська, всі ці будинки – в аварійному стані. Під час сесії було порушено питання, що потрібно відселити мешканців аварійних будинків.

"Частина будинку №57 обвалилася ще у 90-х, сьогодні стан цих будівель гірший, ніж тих, які недавно обвалилися на Ясній і Торговій, тому забудовнику слід відселити людей, і він тоді отримає більшу площу для реалізації своїх планів", – зазначив депутат Віктор Наумчак.

Водночас голова земельної комісії Олег Бриндак підкреслив, що забудовник замовив експертизу всіх трьох будівель і зобов'язався зміцнити стіни і підземні конструкції аварійних будинків, використовуючи при цьому метод вдавлювання, щоб не допускати коливання грунту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у понеділок, 18 травня, близько о пів на п'яту вечора в Одесі на вулиці Торговій, 20, стався частковий обвал стіни чотириповерхового житлового будинку. Як зазначається, стіна впала від першого до четвертого поверхів, а також мансарда. Причиною часткового обвалення будинку на Торговій могли стати земляні роботи, які велися на сусідньому будмайданчику.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом