В історичному районі Києва реконструюють будівлю для посольства ОАЕ

У Києві для посольства Об'єднаних Арабських Еміратів перебудують нежитлове приміщення, яке знаходиться в історичному ареалі столиці, за адресою вул Ділова 2/1 (Печерський район).

Як повідомляє Киеввласть, дозвільні документи видала Київська міська держадміністрація Міністерству закордонних справ ОАЕ. Згідно з документацією, тут можна проводити реконструкцію, але не можна змінювати розміри самої будівлі. Відомість про це була занесена в реєстр МУО 7 жовтня 2020 року.

Відповідно до містобудівних умов і обмежень, будівля не має бути вищою 8,8 метра. В результаті реконструкції не повинні змінитися геометричні розміри фундаменту.

Відомо також, що функціональне призначення ділянки, на якій знаходиться будівля під реконструкцію – територія житлової середньо- і малоповерхової забудови відповідно до чинного Генерального плану Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в українському парламенті зареєстрований законопроєкт № 4235, який має ввести мораторій на висотну забудову в радіусі 500 метрів від об'єктів культурної спадщини. Так, заборона на будівництво також має поширюватися на вже видані дозвільні документи, якщо будівельні роботи ще не стартували.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом