Укрбуд судиться з компанією, яка вирішила добудовувати його проблемні об'єкти

ТОВ "Укрбуд Девелопмент" та ТОВ "Інвестиційна компанія "Укрбуд Інвест" звернулися до Господарського суду Києва з позовними заявами про визнання недійсними договорів та угод передачі функцій забудовника з ЖК CRYSTAL HOUSE та ЖК ПАРКОВА ДОЛИНА.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Крім того, ТОВ "Укрбуд Девелопмент" та ТОВ "Інвестиційна компанія "Укрбуд Інвест" подали до суду заяви про забезпечення позову до ТОВ "Фінансова компанія "Житло-Капітал", яка виконує функції Управителя Фондів фінансування будівництва київських ЖК CRYSTAL HOUSE та ПАРКОВА ДОЛИНА, в якому вимагає накласти арешт на земельні ділянки, на яких розташовані ці житлові комплекси.

Також серед вимог про забезпечення позову – заборонити новому забудовнику продовжувати виконувати будь-які будівельні роботи з ЖК CRYSTAL HOUSE та ЖК ПАРКОВА ДОЛИНА.

Водночас інформація про судові позови щодо Київміськбуду, який добудовує низку об'єктів Укрбуду, на даний момент відсутня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в липні стало відомо, що за добудову об'єктів Укрбуду взявся харківський забудовник – Строй Сіті Кепітал, що входить до групи компаній Строй Сіті. Він пообіцяв завершити будівництво двох об'єктів. Йдеться саме про ЖК CRYSTAL HOUSE та ПАРКОВА ДОЛИНА, будівництво яких заморожено з минулого року.

Представники харківської будкомпанії розповіли, що провели рунтовну роботу, перш ніж взятися за проєкти, підключивши аудиторів, будівельників, економістів та юристів. Результатом стало підписання договорів із власниками земельних ділянок.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом