У Зеленського розповіли про вирішення питання з житлом для переселенців

Українська влада має намір у найкоротші терміни вирішити питання з житлом для переселенців.

Про це заявив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю Forbes.

За його словами, людям надаватиметься житло вже з ремонтом, меблями та побутовою технікою. Програму швидкого будівництва планують втілити у десяти областях України. Будинки, які будуватимуть з нуля, тепер проєктуватимуться разом із бомбосховищами та укріпленим підземним паркінгом.

Тимошенко уточнив, що влада вже вибрала проєкти, реалізація яких не повинна зайняти три-чотири місяці. Насамперед житло отримають ті, хто його втратив і сьогодні ночує у спортзалах. Списки складатимуться в обласних держадміністраціях. Після того, як будинки відновлять, їх мешканці переїдуть до себе. Квартири, які зараз отримають переселенці, згодом передадуть військовим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними Мінрегіону на кінець березня російські війська знищили в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств. Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що втрати нашої країни становлять приблизно трильйону доларів США.

Для прискореного поновлення України Кабмін спростив процедуру імпорту будпродукції. З'явилася можливість експорту будматеріалів із ЄС за спрощеною процедурою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом