У центрі Києва горіла історична будівля колишньої комуністки. Фото

У центрі Києва біля Андріївського узвозу на вулиці Боричів Тік, у понеділок, 14 лютого, горіла старовинна двоповерхова будівля, що була зведена у кінці XIX століття.

Про це повідомили у пресслужбі столичної ДСНС, надавши фотографії з місця події.

Пожежа практично знищила дах та другий поверх. Про причини займання рятувальники не повідомили, їх мають з'ясувати правоохоронці. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Як повідомляє "Хмарочос", будівля що горіла – один з рідкісних зразків забудови Києва після подільської пожежі 1811 року. Керівниця Центру урбаністичних студій Києво-Могилянської академії Владислава Осьмак розповіла, що вона, перш за все, є цікавою як зразок архітектури своєї епохи. "Таких балкончиків майже немає в Києві. Цей будинок описаний у художній літературі й навіть став головною дійовою особою кінофільму про кохання", - розповіла вона.

Відомо, що будинок належав фірмі "Еф Ай Ем Елітбуд", бенефіціарами якої є ексдепутатка від Компартії України КПУ Оксана Калєтнік та мільйонер Вадим Єрмолаєв. Будинок перебував у занедбаному стані, власники явно не збиралися наводити лад. Минулого року будинок потрапив до списку історичних будівель, на які поширювався мораторій щодо заборони на проведення тут реконструкції та будівельних робіт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року 31 серпня у Києві ввели мораторій на реконструкцію та капремонт історичних будівель, споруди XIX-XX століть, щоб захистити їх від руйнувань. Секретар Київради Володимир Бондаренко зазначив тоді, що це рішення допоможе створити умови щодо захисту історичних будівель та популяризувати культурну спадщину. Втім, в експертному середовищі пізніше з'ясували, що насправді йдеться лише про рекомендації.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом