У центрі Києва будівля після реконструкції стане вище на поверх і мансарду

Влада Києва дозволила провести реконструкцію нежитлової будівлі в центрі столиці на вулиці Пушкінській, 9В (Шевченківський район) під адміністративну будівлю, при цьому згідно з проєктами, вона має вирости на один поверх і мансарду.

Як повідомляє Киеввласть, дозвіл видав Департамент містобудування та архітектури КМДА ТОВ "К.І.Т.". Компанія працює в сфері туризму та готельного бізнесу. Після реконструкції будівля виросте до 11.5 метрів.

Як відомо, будівля на ділянці 0,012 га вже 12 років знаходиться в приватній власності. Цільове призначення землі – для "іншої комерційної діяльності". Реконструкція передбачає часткове знесення і надбудову офісної будівлі з гостьовими апартаментами для подальшої експлуатації і обслуговування. Функціональне призначення землі – територія житлової середньо- і малоповерхової забудови.

Відзначимо, що будівля не є пам'яткою архітектури, проте знаходиться в архітектурній охоронній зоні – в зоні регулювання забудови першої категорії, історичного ареалу та в межах центральної планувальної зони.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт № 4235, який має ввести мораторій на висотну забудову в радіусі 500 метрів від об'єктів культурної спадщини.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом