У столиці під виглядом реконструкції розбирають пам'ятник архітектури

1 хв

У Києві почали розбирати пам'ятник архітектури ХІХ століття, який знаходиться за адресою Андріївський узвіз, 10А (Подільський район).

Про це кияни написали в одному зі столичних паблік.

"На Андріївському узвозі почали розбирати будівлю ХІХ століття, дозвільні документи і паспорт робіт на місці відсутній", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що будівля за адресою Андріївський узвіз, 10А, - пам'ятка архітектури, охороняється законом. Відповідно до Закону України про охорону культурної спадщини, знесення, зміна, переміщення і заміна пам'ятників заборонені.

Як з'ясували експерти НЕРУХОМІ, згідно з реєстром дозвільних документів ДАБК України, 4 червня 2020 року, Держархбудінспекцією України (знаходиться в стадії ліквідації, - ред.) за номером ІУ 113201561675, було видано дозвіл на виконання будівельних робіт на "Реставрацію з пристосуванням нежитлового будинку під будинок з офісними приміщеннями та кафетерієм за адресою Андріївський узвіз, 10-А у Подільському районі м.Києва; м.Київ вул. Андріївський узвіз,10А ". Замовником виступила фізична особа, підрядник ТОВ "Будівельна компанія "Українські будівельні рішення". Згідно з даними того ж реєстру, проєкт розроблений ТОВ "ГК-Проєкт". Вихідні дані (містобудівні умови і обмеження) на проєктування видані КМДА 06.08.2015 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом про визнання незаконною постанови Кабміну, яким було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

145

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом