У Ризі знецінюються квартири у радянських будинках

У липні 2020 року квартири у радянських будівлях в Ризі подешевшали на 0,7% в місячному численні і на 1,2% з початку року. Середня вартість такого об'єкта становила € 800 за кв.м. Це на 50% менше показника липня 2017 го, коли рівень цін на цю нерухомість досяг історичного максимуму у € 1620, пише The Baltic Course.

Найдорожчим залишається район Тейка, де такі квартири зараз коштують € 950 за кв.м. А найдоступнішим є Бодерайя, де аналогічне житло можна придбати за ціною € 590 за "квадрат".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві запустили процес реновації застарілого житлофонду, рішення яке вже дуже давно назріло. Відзначимо, що ще в 2006 році був прийнятий закон України "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду", в якому були враховані гарантії отримання житла кращої якості і житлоплощею розміром у півтора рази більше. Відзначимо, що на сьогоднішній день в Україні в реконструкції та реновації потребує більше половини житлового фонду країни.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом