У минулому році оренда однокімнатних квартир в середньому подорожчала на 5,5% - Держстат

У минулому році вартість оренди однокімнатної квартири в Україні зросла на 5,5%.

Як повідомляє Державний комітет статистики, тепер середня ціна такої квартири склала 3903 гривні.

Згідно з наведеними даними статвідомства, цілком прогнозовано на першому місці опинився Київ, а ось найдешевше житло – в Луганській області.

Так четвірка лідерів з найдорожчими квартирами виглядає так: Київ – 7624 гривні, Одеська область – 5029 гривень, Харківська область – 4862 гривні, Львівська область – 4776 гривень.

Тим часом, найдешевше знімати квартиру буде в Луганській області. Тут середня вартість однокімнатної квартири склала 2173 гривні. Трохи дорожче оренда в Сумській області – 2215 гривень та Івано-Франківської – 2423 гривні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні ціни на оренду нерухомості на новорічні свята традиційно піднялися, при цьому в порівнянні з минулим роком попит на знімні квартири виріс на 24%.

Так, найдешевший варіант пропонували в Сумах. А найдорожчі котеджі були в Києві.

Недорогий варіант, щоб відвідати Західну Україну взимку - Івано-Франківськ. Зняти квартиру тут можна за 430 грн на добу, а серед 140 оголошень точно є вдалий варіант.

Тим часом відзначимо, що Київ зайняв 16 місце в світовому рейтингу міст з найбільш стрімким зростанням цін на нерухомість. Ці дані наводяться в Global Residential Cities Index від компанії Knight Frank.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом