У Мінрегіоні підрахували збитки від російської агресії

російські війська знищили в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств.

Про це повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

За словами міністра Олексія Чернишова, точну кількість пошкодженої інфраструктури можна буде підрахувати після закінчення військових дій та розмінування території.

"За попередніми оцінками, втрати можуть сягати десятків мільярдів доларів. І ця сума, на жаль, зростає щодня", - повідомили у Мінрегіоні.

Чиновник зазначив, що українська влада розпочала розробку плану з відновлення країни. Для поновлення міст збираються залучати українські та закордонні експерти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Кабмін спростив процедуру імпорту будпродукції для відновлення руйнувань через агресію з боку Росії. З'явилася можливість експорту будматеріалів із ЄС до України за спрощеною процедурою.

Також відомо, що в Україні ухвалили Закон "Про надання будівельної продукції на ринку", який імплементує Регламент ЄС 305/2011. Він має запрацювати з 1 січня 2023 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом