У КМДА сказали, скільки піде часу на відновлення ЖК після атаки дронів

На відновлення 24-поверхового житлового будинку в Голосіївському районі Києва, який постраждав від атаки російських дронів, піде кілька місяців.

Про це у вівторок, 30 травня, повідомив заступник мера Києва Микола Поворозник у ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, найближчим часом мають закрити вибиті вікна та замінити розбитий дах, щоб урятувати будинок від опадів. Потім необхідно підготувати проєкт, за яким здійснюватимуться будівельні роботи.

"А відновлювальні роботи розпочнуться після того, як буде проєкт, тому що будівля постраждала досить серйозно", - уточнив урядовець.

Як відомо, у житлову висотку в ніч проти 30 травня влетіли рештки російського ударного дрону. В результаті на верхніх поверхах будівлі спалахнула пожежа. Квартири на двох верхніх поверхах зруйновані, в інших квартирах вибиті вікна. На парковці постраждали автомобілі, деякі з них зазнали серйозних пошкоджень.

У квартирі на верхньому поверсі загинула 33-річна жінка та постраждав її чоловік. За словами Віталія Кличка, вона вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони. Також повідомляється ще про двох постраждалих, усі вони досі у лікарні.

Внаслідок російської атаки десяткам мешканців довелося залишити свої квартири. Вони зможуть повернутись лише тоді, коли рятувальники проведуть ретельне обстеження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше внаслідок атаки російських безпілотників було зруйновано будинок у центрі Києва на Жилянській. Влада столиці заявила, що не відновлюватиме будівлю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом