У Києві впав показник введення житла в експлуатацію

У Києві забудовники за перше півріччя 2020 року введено в експлуатацію понад 254 тисяч квадратних метрів житла, що на 41% менше аналогічного періоду минулого року.

Відповідні дані навело головне управління статистики у столиці.

Згідно з наведеними даними, найбільше житла ввели у Печерському районі (18,7% - більше 47 тисяч "квадратів"), на другому місці йде Голосіївський (16,5% - майже 42 тисячі "квадратів") і на третьому – Подільський (15,4% - 39 тисяч "квадратів"). При цьому в Деснянському районі ввели найменшу кількість житла – 5,4 тисячі "квадратів" (2,1%).

Так, всього за півроку в столиці здали 3393 квартири, середній розмір яких склав 75 квадратних метрів.

Крім того, ввели в експлуатацію 4,9 тисяч квадратних метрів, які побудували без дозвільних документів Мінрегіону.

За шість місяців цього року в Києві прийняли дачні будинки, загальна площа яких склала 15 тисяч квадратних метрів. У порівнянні з минулим роком цей показник зменшився теж – на 39,9%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за перше півріччя 2020 року кількість будівництв скоротилося на 10%, при цьому заборгованості по зарплаті серед будівельників зросли.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом