В Україні будувати стали менше, а борги по зарплатах серед будівельників зросли

За перше півріччя 2020 роки кількість будівництв скоротилася на 10%, при цьому заборгованості із зарплат серед будівельників зросли.

Про це заявив глава Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час круглого столу, передає УНН.

"Ми проаналізували результати з точки зору виконання будівельних робіт, обсягів, прийнятих об'єктів. Так бачимо, що є за результатами першого півріччя падіння більш ніж на 10% з виконання будівельних робіт. Знизився розмір та рівень середньомісячної зарплати у будівельників на будівництві. Збільшилася заборгованість по зарплаті", – сказав Чернишов.

Проте, міністр зазначив, будівництво в Україні не зупинилося, незважаючи на кризу, викликану епідемією коронавірусу. За його словами, статистику "вирівняла" програма "Велике будівництво".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні у червні будівельна галузь зменшилася на 1,2%, при цьому індекс будівельної продукції за II квартал 2020 року порівняно з минулим роком склав 94,5%.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом