У Києві під час будівництва Подільського моста з-під носа у охоронців вкрали ванти

Невідомі молодчики, одягнені у спецформу дорожньої служби, вкрали нові ванти, які підвезли для будівництва Подільсько-Воскресенського моста в Києві.

Про це написав мер столиці Віталій Кличко у себе в Facebook.

"Молоді люди спортивної статури, в складі приблизно 15 осіб, які були одягнені в спецодяг дорожників, відтіснили та заблокували співробітників охорони мостового переходу", – повідомив мер.

За його словами, нападники загнали на міст дві вантажівки та автокран, повантажили і вивезли з будівельного майданчика 12 нових вант, які місто отримало від німецького виробника. "Це троси, які мають тримати конструкцію мосту", – уточнив мер.

Він також розповів, що про подію повідомили Нацполіцію, яка вже за даним фактом порушила кримінальне провадження.

"Цікаво, що через кілька годин після інциденту замовник будівництва отримав лист від одного з субпідрядників про бажання того забрати ванти з об'єкта", – розповів про подробиці мер.

Він також заявив, що розцінює подібні дії підрядників і субпідрядників як "нахабний саботаж та навмисне затягування термінів будівництва".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час будівництва Подільського моста в Києві відбулися масові розкрадання бюджетних коштів через що Національна поліція України провела 17 обшуків у фігурантів виробництва.

Техніко-економічне обґрунтування будівництва мостового переходу через Дніпро розроблялося в 1987-1989 роках. Проєкт узгоджений мостобудівельною радою 25 липня 1990 року та затверджений Київською міськрадою 19 квітня 1993 року. Роботи зі спорудження моста розпочато в 1993 році, проте, у зв'язку з відсутністю фінансування, будівництво через кілька років було призупинено.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом