Будівництво Подільського мосту: проведені 17 обшуків через розкрадання бюджетних коштів

Під час будівництва Подільського моста в Києві сталися масові розкрадання бюджетних коштів через що Національна поліція України провела 17 обшуків у фігурантів провадження.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

За попередніми даними, сума завданих збитків може досягати більше 80 млн грн. Зараз проводяться необхідні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння злочину.

Відзначається, що слідчі Головного слідчого управління Нацполіціі почали досудове розслідування у травні 2019 року на підставі повідомлення Державної аудиторської служби України.

Слідчі дії проводили співробітники управління стратегічних розслідувань в Києві ДСР і слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, чорнові записи та інші носії інформації, яка може підтверджувати причетність фігурантів до скоєння злочину. Речові докази будуть спрямовані на проведення відповідних експертиз.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, техніко-економічне обгрунтування будівництва мостового переходу через Дніпро розроблялося в 1987-1989 роках. Проект узгоджений мостобудівельною радою 25 липня 1990 року і затверджений Київською міськрадою 19 квітня 1993 року. Роботи зі спорудження мосту розпочато у 1993 році, проте у зв'язку з відсутністю фінансування будівництво через кілька років було призупинено.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом