У Києві готуються знести верхні поверхи в ЖК Fresco Sofia

У Києві будуть демонтувати верхні поверхи в ЖК Fresco Sofia, який знаходиться в буферній зоні Софійського собору.

Про це написали в четвер, 22 жовтня, активісти у соціальних мережах.

"Почалися підготовчі роботи з демонтажу незаконних верхніх поверхів будинку на вулиці Гончара, 17-23, в охоронній зоні національного заповідника "Софія Київська", – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що через будівництво в цій зоні комісія ЮНЕСКО погрожувала викреслити "Софію Київську" з переліку пам'ятників Всесвітньої спадщини.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 17 серпня відбулося підписання Меморандуму про зниження висотності ЖК Fresco Sofia. Будівлю мають вкоротити до 27 метрів. Забудовник пообіцяв прибрати "зайві" поверхи.

Зазначимо, що в столиці досить часто виникають проблеми у забудовників з висотністю будівель. Так, наприклад, Шостий апеляційний адмінсуд ухвалив знести верхні поверхи багатоквартирного житлового будинку, побудованого на вулиці Стеценка, 30 в Подільському районі Києва. Однак, чи буде забудовник виконувати розпорядження суду – поки невідомо.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом