У Києві біля озера на Осокорках активізувалися будівельні роботи

У Києві на Осокорках на території екопарка активізувалися будівельні роботи. Як повідомили у Комітеті протидії незаконних забудов, на ділянку почала заїжджати будівельна техніка.

Поліція перевірила у водіїв вантажівок маршрутні листи, після чого вирішила пропустити їх далі. При цьому машини продовжують їздити через аварійний колектор.

У свою чергу громадська організація "Чесно" заявила, що забудовник збирається засипати озеро Небрежбудівельним сміттям і піском.

"Зауважимо, що не вся територія будівництва обгороджена парканом і з півдня можна вільно пройти по піску і оцінити масштаби вже заподіяної шкоди навколишньому середовищу. Засипані гектари території, на якій розвивалися рослини, повалені піском дорослі дерева, зокрема берези і тополі", - повідомляють активісти.

Вони кілька днів проводять роз'яснювальну роботу серед будівельників і підрядників, а також місцевих жителів, які ще "не здогадуються про масштаби проблеми".

Повідомляється також, що один із в'їздів на ділянку перекрили барикадою з каменів, гілок і автомобільних шин.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще в березні громадськість підняла скандал, коли вантажівки почали звозити будівельне сміття на берег озера Небреж, потім бульдозер заштовхав його у воду. У пабліку "Екопарк. Осокорки" повідомляли, що за скиданням будівельного сміття стоїть компанія " Столиця Груп". Вона перекупила корпоративні права ТОВ "Контактбудсервіс", що раніше належали колишньому голові банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

Stolitsa Group нещодавно розробила новий проєкт трьох житлових комплексів Патріотики, Патріотики на озерах і Еврики. При цьому в оновленому варіанті житлового масиву Патріотики на озерах передбачається будівництво 48 будинків замість 43.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом