У Держгеокадастрі розкрили масштабну аферу з землею. Фото

Начальника одного з регіональних управлінь Держгеокадастру викрили на організації масштабних схем із виділення у приватну власність держземель.

Про це в середу, 9 грудня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Як підкреслили в Службі безпеки, чиновник залучив до незаконної діяльності свого знайомого, який у схемі виконував роль посередника. Частина "зароблених" грошей пішла до Києва для голови Держгеокадастру.

Під час однієї з передач коштів – $25 тисяч, затримали посередника. Водночас відбулось затримання і організатора афери – керівника обласного управління Держгеокадастру. Загальна сума, яку зловмисники мали відправити до столиці – $170 тисяч. У відповідь їм обіцяли видати накази про виділення земельних ділянок підставним особам.

Правоохоронні органи проводять слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше глава Держгеокадастру Роман Лещенко розповідав, що аудит виявив факти подвійної приватизації землі за сім років в рамках безкоштовної програми. За цей час територіальні підрозділи Госгеокадастру передали майже 700 тисяч гектар земель українцям.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом