Аудит виявив велику кількість фактів подвійної приватизації землі – Держгеокадастр

В Україні за сім років в рамках безкоштовної приватизації структурних підрозділів Держгеокадастру у приватну власність громадян України передали близько 690 тис. га земель, з них 235 тис. га – учасникам АТО. При цьому під час аудиту були виявлені факти подвійної приватизації.

Про це заявив глава відомства Роман Лещенко, передає пресслужба Держгеокадастру.

За його словами, щорічно у приватну власність громадян України передавалося близько 100 тис. га земель. Таким чином з 2013 по 2020 роки затверджені проєкти землеустрою та надано у власність громадянам 690 тис. га земель, з них 235 тис. га – учасникам АТО.

Також глава відомства підкреслив, що подібний аудит не проводився останні 7 років, з тих пір як Держгеокадастр став розпорядником земель сільськогосподарського призначення.

"Держгеокадастр виявив велику кількість фактів подвійної приватизації землі з однаковим цільовим призначенням. З огляду на перші результати, ми виявили вже понад 10 000 наказів про відвід землі, потенційно подвійної приватизації. Зараз йде перевірка наказів, виданих по всій країні, ідентифікуються особи, які брали участь у приватизації земель. Те, що громадяни реалізовували право на безкоштовну приватизацію земель у різних регіонах значно ускладнює будівництво цієї інформації", - заявив Лещенко

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ринок землі в Україні буде відкрито зі значними обмеженнями, однак їх поступово знімуть під тиском бізнесу і людей.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом