У будівельній сфері хочуть створити новий контролюючий орган

В Україні буде створено новий орган контролю у будівельній сфері – Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ).

Про це ресурсу НЕРУХОМІ повідомили високопоставлені джерела.

За нашими даними, документи про створення нового органу пішли на узгодження до Міністерства юстиції та інші центральні органи виконавчої влади ще у п'ятницю, 18 грудня. Є також велика ймовірність, що рішення про створення ДІАМ буде прийняте вже на найближчому позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

Також стало відомо, що створені в рамках проведення реформи Державна містобудівна інспекція та Державна сервісна служба містобудування будуть повністю ліквідовані

"Про реорганізацію структур навіть не йдеться", - підкреслило джерело.

Які конкретно функції будуть покладені на ДІАМ, поки невідомо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Мінрегіон намагався відновити повноцінну роботу Державної архітектурно-будівельної інспекції, "воскресивши" постанову №553. Але Кабінет міністрів поки так і не розглянув це питання, навіть не включивши його до порядку денного, не дивлячись на всі запевнення Міністерства.

Мінрегіон і профільного міністра Олексія Чернишова нерідко критикували за непродуманість реформи, передчасну ліквідацію ДАБІ, що призвело до колапсу у будівельній сфері.

Підкреслимо, що в останньому звіті Національного банку України йшлося, що ринок нерухомості залишається майже неконтрольованим, це створює ризики як для звичайних інвесторів, так і для фінансових установ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом