У Британії готують конфіскацію нерухомості російських олігархів

Влада Британії має намір конфіскувати нерухомість російських олігархів, яка знаходиться на її території.

Про це розповів член Кабміну Великої Британії Майкл Гоув, який ініціював цей документ, передає Financial Times.

За його словами, українських біженців слід розміщувати в особняках та резиденціях, які належать бізнесменам та олігархам із Росії. Раніше Лейбористська партія звинуватила прем'єра Бориса Джонсона, що він вжив недостатніх заходів щодо наближених до президента Володимира Путіна.

Своєю чергою британські юристи зазначають, що документ порушує гарантоване право на власність, що загрожує судовими позовами. Поки що офіційного рішення щодо ініціативи Гоува не ухвалили.

За деякими джерелами, план Гоува передбачає конфіскацію нерухомості дев'яти підсанкційних російських олігархів. Раніше уряд Великобританії запропонував заморозити їхні активи в країні та заборонити їм в'їзд. Також відомо, що Британія працює над списком олігархів, близьких до Путіна, проти яких запровадять санкції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада у четвер, 3 березня, ухвалила закон про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Росії та її резидентів.

Російські окупанти атакували українські міста рано-вранці 24 лютого. Загарбники обстріляли не лише стратегічні об'єкти, а й завдають прицільних ударів по мирних кварталах, що призводить до жертв серед мирного населення. Також стало відомо, що в ніч на 4 березня російські солдати атакували АЕС в Енергодарі Запорізької області, бажаючи спровокувати масштабну ядерну катастрофу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом