Топ країн з цінами на житло, що ростуть найшвидше: Україна в середині списку

Україна опинилася на 20-му місці в рейтингу по зростанню цін на житло Global House Price Index, створеному компанією Knight Frank.

Як йдеться на сайті компанії, новий рейтинг стосуєьтся четвертого кварталу 2020 року. Експерти проаналізували зміну цін на житло у 56 країнах світу і з'ясували, що в середньому ціни на нерухомість виросли на 5,6% у порівнянні з попереднім періодом і на 0,3% – з аналогічним періодом 2019 року.

Зростання вартості зафіксували у 86% досліджуваних країн, при цьому воно виявилося найбільш стрімким за останні три роки.

Україна в рейтингу розташувалася в середині рейтингу на 20-му місці. Так, згідно з наведеними даними за рік ціни на нерухомість у нас виросли на 6,9%, за півроку – 4,1%, за квартал – 2,3%.

Лідером рейтингу виявилася Туреччина, за рік тут нерухомість подорожчала на 30,3%. У трійку країн також увійшли Нова Зеландія (18,6%) та Словаччина (16%).

При цьому ціни на житло впали в Індії (-3,6%), Марокко (-3,3%) і Угорщині (-2,5%). В Іспанії ринок нерухомості за рік просів на 1,8%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київ опустився на 16 місце в рейтингу міст світу з найбільш стрімким зростанням цін на нерухомість, дані були приведені в Global Residential Cities Index від компанії Knight Frank. За рік житло в українській столиці подорожчало на 10,3%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом