Суд зняв арешт зі статутного капіталу "Укрбуду"

Дарницький районний суд Києва 13 січня скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент".

Згідно з даними реєстру, відповідне рішення було прийнято за клопотанням Артура Габріеляна, який працює в інтересах "Bazert Development LLP", бенефіціаром якої є Максим Микитась.

У червні минулого року було заарештовані корпоративні права "Укрбуду" у кримінальній справі, пов'язаній з викраденням одного із засновників компанії – Євгена Дікіна. При цьому відомо, що напередодні реєстратори переоформили "Укрбуд" на якогось Богдана Ільченка із села під Києвом. Адвокат Микитася звернувся до суду, заявляючи про фіктивне викрадення Дікіна нібито сплановане рейдерами для закріплення корпоративних прав. Дікін пізніше повідомив поліції, що його не викрадали, передає "Судовий репортер".

За наказом Мін'юсту були скасовані реєстраційні дії, під час яких Ільченко придбав у власність корпоративні права ТОВ "Укрбуд Девелопмент"

Суд переконався, що обставини, які стали підставою для арешту, відпали і арешт скасував. Однак у держреєстрі засновником досі вважається Ільченко, а директором Олег Майборода. Останнього раніше звинувачував Микитась у розкраданні активів компанії, шляхом організації схему з бізнес-інвестором Дмитром Федотенковим.

За словами адвоката Габріеляна, з "Укрбуду" вивели грошові активи та об'єкти нерухомості більш ніж на 100 мільйонів доларів.

2 жовтня 2019-го Майборода та Федотенков переоформили ТОВ "Укрбуд Девелопмент" з "Базерт Дивелопмет ЕлЕлПі", єдиним бенефіціаром якої був Микитась, на Василя Полевого та Євгена Дікіна.

Тепер, після рішення Мін'юсту про скасування реєстраційних дій та зняття судом арешту статутного капіталу, відкривається шлях повернення Микитасю контролю над компанією.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Микитась повідомляв, що на день зміг повернути собі фірму, проте через добу він знову втратив контроль над нею.

Забудовника заарештовували за підозрою у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 80 млн гривень. Йому змінили запобіжний захід на домашній арешт після того, як він відшкодував більшу частину збитків і пішов на співпрацю зі слідством.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом