Суд зняв арешт із садиби Барбана: забудовник знову звозить сюди техніку

Шевченківський райсуд Києва скасував арешт старовинної будівлі на Обсерваторній, 6, відомої як садиба Барбана. Раніше будинок був частково зруйнований, всупереч розпорядженню Мінкульту.

Так, суд задовольнив клопотання адвоката землекористувача - ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень". Зазначимо, що арешт був накладений тим самим Шевченківським судом у серпні минулого року в рамках кримінальної справи. У результаті суд дійшов висновку, що земельна ділянка і будинок не відповідає визначеним законом ознакам речового доказу, тому скасував раніше накладений арешт.

Як повідомив активіст та юрист Дмитро Перов, на Обсерваторну вже почали підтягуватися спортивні молодики та звозити будівельну техніку. Начебто знову власник збирається проводити демонтажні роботи. Активісти, які прибули на місце, намагаються створити барикаду, щоб не пропустити проїзд вантажівок.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, особняк титулярного радника Барбана знесли 20 серпня близько 5 години ранку. Забудовник, заручившись підтримкою "тітушок", щоб загнати тоді на ділянку техніку. Співробітники поліції, які прибули на місце, фактично не діяли, попри приписи Мінкульту. Правоохоронці навіть не затримували молодчиків, коли ті били активістів.

Столична влада, коментуючи ситуацію, заявила, що захистити історичну будівлю немає можливості, тому що вона не має охоронного статусу. Забудовник отримав містобудівні умови та обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом