Суд заарештував 100% акцій "Більшовика": ДБР взялося за розслідування угоди

Суд заарештував 100% акцій статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу (колишнього заводу "Більшовик").

Про це у четвер, 13 січня, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Як зазначається, слідчий суддя заарештував 100% акцій заводу "Більшовик". У ДБР розслідують ймовірність незаконного відчуження заводу з держвласності за заниженими цінами, що завдало збитків економіці України.

"Експертиза встановила, що звіт про оцінку майна, використаний для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки", - йдеться у повідомленні.

Триває досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовими особами Фонду держмайна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, "Більшовик" продали під час аукціону 27 жовтня. Купівлею акцій зацікавилися 15 компаній, серед яких були великі забудовники. Однак на сам аукціон прийшли лише три, а в торгах брали участь лише дві компанії. У результаті ціна піднялася лише на 40 млн від стартової, а перемогло ТОВ "Дженерал Коммерс" (входить до структури uFuture Василя Хмельницького та Андрія Іванова).

У ЗМІ повідомили про можливу змову учасників, ймовірність якої взялися розслідувати в Антимонопольному комітеті. І попри те, що розслідування ще далеко не закінчено, АМКУ все ж таки дозволив переможцю торгів "Дженерал Коммерс" придбати дане підприємство.

Варто зазначити, що через кілька тижнів після проведення торгів, голова ФДМ Дмитро Сенніченко заявив, що подає у відставку. За даними деяких джерел, саме аукціон став причиною такого рішення. Втім, Сенніченко офіційно це спростував.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом