Столичний Дитячий світ чекає масштабна реконструкція: як зміниться ТЦ

Будівля легендарного столичного Дитячого світу, який розташовується на вулиці Малишка, 3 у Дніпровському районі столиці, чекає масштабна реконструкція.

Проєкт розроблено компанією Edelburg Development.

Як повідомляє Українська торгова гільдія, в рамках нової концепції, планується редевелопмент першої черги ТЦ Дитячий світ, а також будівництво другої. Таким чином орендна площа оновленого торгового центру виросте на 15 тисяч квадратних метрів. Загальна площа комплексу складе 48,5 тисяч "квадратів", з них 25 тисяч "квадратів" – здаватиметься в оренду.

Після здачі другої черги щоденна відвідуваність центру складе близько 35 тисяч осіб. Крім дитячих товарів, тут буде представлений асортимент косметики, електроніки, одягу тощо.

Варто зазначити, що глава Ради урбаністики Києва Віталій Селик повністю розкритикував проєкт оновленого Дитячого світу. За його словами, якщо раніше фасад додавав загадковості й заманював у пошуках іграшок, то тепер будівля нагадуватиме корабель-контейнеровоз.

"Ринок диктує архітектуру", – журиться урбаніст.

Універмаг "Дитячий світ" був побудований за проєктом архітекторів Володимира Залуцького та Юрія Бородкіна, відкрився у вересні 1987 року. На цьому об'єкті вперше в практиці київських будівельників були впроваджені алюмінієві сонцезахисні конструкції на фасадах, які виконують ще й декоративні функції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник Edelburg Development причетний до низки скандальних будівництв у столиці. Наприклад, тільки за допомогою суду компанії вдалося відновити МУО для зведення ЖК Поділ Град Vintage.

Крім того, виникли складнощі і при будівництві ЖК Edelweiss House. Як з'ясували експерти, на одну з ділянок і на всі об'єкти незавершеного будівництва на ній, які перебувають за адресою вул. Звіринецька, 72, було накладено арешт, оскільки вони визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

243

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом