Справа скандального апарт-комплексу Graf у моря: суд повністю підтримав забудовника

Провадження у справі апарт-комплексу Graf у моря було припинено Одеським окружним адміністративним судом.

Як повідомляється в матеріалах, ООАС закрив справу, вважаючи, що її має розглядати суд цивільної юрисдикції.

Активісти подали позов до Департаменту містобудування та архітектури міськради Одеси, вимагаючи скасувати видані містобуди на будівництво комплексу. Вони вважають, що забудовник Graf development грубо порушив існуючі норми.

"Водний Кодекс України забороняє капітальне будівництво ближче, ніж за 100 метрів від урізу води. Будівництво "Графа" розташована вдвічі ближче", - повідомили одесити в пабліку.

Вони відзначили, що суддя Петро Марін кілька разів переносив судове засідання, даючи час представникам забудовника підготуватися і підкоригувати своє клопотання. А 3 лютого він його повністю задовольнив.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, замовник будівництва апарт-комплексу Граф У Моря на 13 ст. Великого Фонтану "Кредо І Ко" добився в суді скасування арешту земельної ділянки. Проте проводити тут будівельні роботи, як і раніше поки заборонено.

Представники приватної фірми повідомили, що у них немає повноважень здійснювати відчуження землі,бо земля знаходиться у власності міста, а їм була лише передана в оренду.

Варто підкреслити, що відповідно до зонінгу земельну ділянку під майбутнім апарт-комплексом можна використовуватися лише для розміщення парків, гідропарків, скверів та інших місць для відпочинку. Будівництво тут комплексу виглядає досить дивно.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом