Справа Микитася: суд виніс умовні терміни двом фігурантам

У справі ексглави компанії Укрбуд Максима Микитася визнані винними оцінювачі майна Олена Солома та Аліса Гринчук.

Відповідне рішення Солом'янський райсуд Києва прийняв 10 листопада, передає "Слово і діло".

Як повідомляється, Олену Солому та Алісу Гринчук запідозрили в протиправних діях НАБУ і САП у справі про присвоєння 81 млн гривень Нацгвардії колишнім нардепом Максимом Микитасем. Як йдеться в рішенні суду, жінки приховали злочин, а також підробили документи. У прокуратурі уточнили, що обвинувачені підготували фальшиві звіти щодо оцінки квартир Нацгвардії, спеціально їх занизивши. Це дозволило провести незаконну оборудку з обміном квартир. Правоохоронці довели невідповідність оцінки, яку провели Солома і Гринчук. Згодом вони пішли на угоду зі слідством.

В результаті Гринчук отримала покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки, а Солома – 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном в 1 рік.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід для Максима Микитася до 30 листопада.

В ході досудового розслідування детективи НАБУ з'ясували, що Микитась та інші посадові особи Укрбуду використовували завідомо підроблені офіційні документи в процесі обміну квартир Нацгвардії в будинках в центрі столиці на нерухомість на околиці Києва.

Підкреслимо, що раніше суддя ВАКС постановив стягнути з екс-нардепа 30 млн гривень за порушення процесуальних обов'язків, і застосував запобіжний захід у вигляді арешту з заставою у 100 млн гривень.

8 липня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу.

Зазначимо, що в корпорацію Укрбуд входять більше сотні приватних компаній, вона була одним із лідерів будівельного ринку в Україні. Так, вона активно зводила будинки в Києві, працювала над проєктом за кордоном і в Чорнобилі, будувала інфраструктуру.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом