Скандальний "Будинок Білозір": суд не визнав його готовим до експлуатації

Забудовник намагався через суд ввести в експлуатацію скандальний ЖК Зелений замок, більш відомий, як "Будинок Білозір" (Шевченківський район Києва). Однак суддя Шостого апеляційного суду відмовився задовольняти позов.

Як повідомляють Наші Гроші, таким чином декларація про готовність цього ЖК залишається скасованою.

Суд зазначив, що ділянка на вул. Мирна, 2/1 відповідно до Генплану столиці є територією садибної забудови. Разом з тим ЖБК "Зелений замок" фактично будує багатоквартирний 11-поверховий житловий будинок. При цьому твердження кооперативу про те, що граничну поверховість (4 поверхи) він не порушив, оскільки все інше – це підвал, антресолі, технічні поверхи та покрівля, що не належать до поверхів, судова колегія оцінила критично, оскільки вони спростовуються наявними в матеріалах справи доказами, зокрема, фотографіями об'єкта.

Суд також звернув увагу на те, що забудовник подав документи на об'єкт незначного класу наслідків (СС1). До нього не можуть бути віднесені житлові будинки не вище чотирьох поверхів. Оскільки у будинку на вул. Мирній, 2/1 набагато більша поверховість, то він ніяк не може бути віднесений до СС1.

ЖБК "Зелений замок" подав касаційну скаргу на постанову апеляційного суду. 17 листопада Верховний Суд відкрив касаційне провадження.

18 листопада кооператив намагався зупинити виконання постанови Шостого апеляційного адмінсуду від 8 жовтня, проте безуспішно.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Апеляційний суд пішов назустріч Київській міській держадміністрації, і визнав незаконним будівництво на вулиці Мирній 2/1.

Радник глави КМДА Максим Бахматов заявляв, що народна артистка України Оксана Білозір незаконно забудовує історичну частину Києва. За словами Бахматова, "це житловий будинок без документів, без підключень і парковок, повне беззаконня, а в ньому вже намагаються реєструвати власність на квартири, продавати житло".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом